KBBA

lazada

nuffnang

CHEE CHEONG FUN VERSI MELAYU

Assalammualaikum

Hai semua

Ok kali ni pun pasal makanan lagi
Korang pernah tak makan Chee Cheong Fun ni?
Ini makanan orang Cina.. so kebiasaannye mmg cina yang ramai buat.
Kali ni kite nak share Chee Cheong Fun versi tekak melayu gitu..hehehe
Org ni jual dekat simpang nk masuk ke Manjoi dekat dengan Merdeka Garden atau lebih senang sekolah Dr. Megat Khas. Orang Ipoh confirm tau SMKDMK ni.
Sebelum ni viral pasal Nasi Kaya dekat Ipoh Ipoh Ajerr.
So ni kedai yang sama. tapi sori gamba kedai xde pulak.lupe nk ambil...nnt bile2 pegi kite amik ye...

For now kite tgk makanan dia dulu

Bile beli mmg dalam pek mcm ni
Menarikkan...

So dh beli xkan nk mkn dlm polistrin tu kan...
Kite transfer la ke pinggan kannn..
Haaaa... kan meriah dan berselera nk makan kan..

Versi tekak melayu ni dia letak sedikit kuah kari yg cair
Utk bg rase pedas2 tu la kan

Ni sepecial.
So dia letak fishkek dan juga isi ayam yg dicarik
Kalau yg biasa cuma letak fishkek je.
Makan ni mmg puas.harga RM4 tu rasenye berbaloi dgn ape yg kite makan..
Isi ayam yang banyak

Kalau adee yang teringin boleh g cari ye... 
tapi hari Rabu dia tutup


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

2 comments:

Si Chommel kate ✿◕‿◕)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...