lazada

KBBA

nuffnang

DOLI KUEY TEOW GORENG - TAIPING



Assalammualaikum

Hai semua...

Ni alkisahnya semalam nk hantar anak buah balik asrama...
Budak ni la kite hntar
.
.
.
.

Mek Na kite (mek na tu nama manja kite panggil dia)


Memandangkan Abah kite lapar dan xtau nk singgah mana... so kite pn pegi la sini.
DOLI KUEY TEOW GORENG
Mmg femes tmpt ni

Tepi jalan besar je nk menghala ke Taiping Mall dr arah Changkat Jering.

Seperti biasa...
Kite selpi dulu.
Lama xuodate pasal makan2 ni...

Bawa Abah sbb dia dh lama xberjalan sejak sakit pinggang.

Dekat sini ada menu lain juga.tp paling femes kuey teow dia la....

KUEY TEOW GORENG

BIASE
BESAR
SPECIAL

Antara menu yang ade

♡ NASI AYAM
♡ MEE REBUS
♡ BIHUN, MEE, KUETIAU (SUP /KARI)
♡ SUP AYAM


Abah kite suke sup... so dia makan kuey teow sup...
Sedap katanya. Sup dia ala2 sup ayam mamak. Tp ayam tu digoreng. So mmg feveret dia la sup ala2 mamak ni.

Ini pulak menu kite dan asben
Kuey eow goreng special harga RM11
Tapi cuba tgk udang2 dia tu...
Banyak rasenye lebih 10 ekor.
Kuey teow dia pun byk walaupun nampak sikit je... 
Tp kite xmampu nk habiskan. Kalau mkn betol2 perut kosong maybe br boleh habiskan
Ade udang dan telur goreng.
Dimakan dengan sambal kicap cair tu.
Terangkat jg la bile mkn...hehehe

Kak ngah aka Mek Na tu mkn nasi ayam.tp lupe pulak nk amik gamba...hehehe... sorry...

So pada sesiapa yg bercadang  nk ke Taiping, boleh la pekena Kuey teow goreng Doli ni...

Servis pun cepat. Xpayah risau nk tunggu lama...
Kalau bungkus pulak dia akan letak dlm daun pisang then br bungkus dengan kertas.
Mmg original la xrisau kesan plastik pd makanan kite...

So kalau dtg ke Taiping mai la si ggah ke DOLI


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Lazada 5th Birthday LASTDAYYYYY

Assalammualaikum
Hai semua
Korang dah shopping ke?
 
Hari ni lastday tau 
5th Birthday Lazada
 
 
http://ho.lazada.com.my/SHNZ4y

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

CLICK HERE TO BUY

click here to buy

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

JUBAH PLAIN SIMPLE DAN MURAH

Assalammualaikum
Hai semua
Selamat pagi...
Baru2 ni family in law semua sibuk mencari jubah yg simple2 dan murah.
Sebab kakak ipar nk nikah In Shaa Allah 29 April nnt.
So kakak ipar kite pun suggest la beberapa jubah online ni...
Tapi yg plain simple dan yg penting harga pun murah adalah yg kat bawah ni


Kalau korang berkenan boleh la tgk...
Kali ni kite nk tunjuk jenis2 jubah yg diaorang ada
Disebabkan KePink mmg suke la sgt ngan PINK
jadi kite tunjuk contoh smua yg color pink la ye...
 Ni Jubah Yumna

Kite tunjuk yg ni dulu sebab family kite semua ambil jenis ni...
Tapi warna je lain.. warna WINE mcm dkt bawah ni

Cantik gak kan color tu...
kite ikut kata sepakat semua warga grup tu
sbb nk warna pink tak de cukup saiz yg kami nak.


 Ni Pulak Jenis Abaya Maliza

 Ni Jubah Basic Aira
Hot Pink ni mmg menarik.. tp tak de saiz

 Yang ni pulak namanye Anna

 Sekarang ni Jubah Arrena pulak namanye

 Sweet Pink ni tersangatlahhh suwiiittt colornye...
Diaorg label kan sebagai Jubah Plain Kod B
 Ni pulak Kod KP

 Yang ni Kod D atau Jubah Nuri

 Ini Jubah Nisa 

 Kalau tak tak nk tgk saiz ape yg sesuai...
korang boleh tgk ukuran ni.
Baju tu dh sampai tp masih ada pd kakak ipar kite
nanti kalau dh dapat dekat tangan kite update lak gamba real

so kalau yg rase2 nk buat bridesmaid comel2 muslimah color same tu
boleh la korang terjah sini


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

NAK MAKAN APE

Assalammualaikum..

Hai semua..

Dh lunch ke? Kite ni xtau nk makan pe..
Maklumlah berdua je...

Dh berapa hari dh dok masak ni je.. hehehe
Menu simple dan main campak2 je.
Yang penting masak dari hati...
Hehehe...



Tengok la seminggu ni 3 kali dok masak benda yg sama.
Hehehe

Resepi paling mudah

Angel Hair Goreng campak2

Bahan
Angel hair - suku peket
Ayam / fishkek
Cendawan shitake 4 ketol
Lobak merah 1/2 batang
Brokoli ikut suke nk byk mana
Bawang besar 1/2 biji
Bawang putih 2 ulas
Sedikit garam
Minyak utk menumis (kite guna minyak olive)

Caranya campak2 je...hehehe

Tumis bwg yg telah ditumbuk
Masuk ayam/fishkek
Campak sayur2 tu
Masuk Angel  hair tu..kacau2
Masuk garam
Masuk capsicums
Setel... SIAPPPPPP



ha tu la hasil ya... utk hari ni
Jom ngapppp dh laporrr...

See yaaa...


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

LAZADA BUAT HAL LAGIIIII

Assalammualaikum

Hai semua..
malam ni rajin la nk update...

Korang semua perasan tak???
Geram sangat haihhhh dengan LAZADA ni

Asyik buat hal je kan....
Ape korang tak percaya ke???

.
.
.
.
.
.
.
.


Haaaa.. korang tengah la tu....

Asyik buat SALE je...
Sebab tu la kite kata dia buat hal je...

Oklah.. malam ni kite nk cuci mata dulu
Kalau ada yang berkenan kurus la poket M2u kite tu...

Hehehehe
Jom Join

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

KePink Magnet

Assalammualaikum
hai semua
lama kan kite tak update sini..
bz sikit dengan kerja hakiki di opis tu.
lagi pun kite gak bz wat fridge magnet untuk customer...
kalau rajin bolehla jenguk2 dekat 
IG @kepink_gift_magnet
Fb KePink Magnet
Sape dh jenguk nnt kite bagi korang gift magnet 
Nak tak? Nak tak?
Nanti bgtau kawan2 ae... sbb kite amik minimum order 10pcs je...
sesuai la untuk korang yg saje2 nk magnet sikit2 atau campur2 design...
Jom Jom

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...