lazada

nuffnang

KOPPE ME @ IPOH

Assalammualaikum
 
Hai semua
 
  Kali ni banyak je pasal kedai makan dan makanan kan...
 
Hehehe.... itulah kite.. 
mmg suke sangat makan2 ni...
Cuma sekarang dh kurang sbb kite dh kene jaga pemakanan.
Tapi mmg rindu sangat nk terjah...
Dulu pantang dengar nama kedai baru dkt Ipoh ni, semua nk terjah.
Kali ni kite kuatkan kembali semangat...
Tapi makanan kene pilih.. minum kene kurang manis semuanya...
Tapi Mrs Kepink ni tetap manissssss gitu.. 
kan kan kan
(baik cakap ye.. kalau tak nnt kene sindrom Pinky.. hehehe)
 
 okay... inilah kedai yg kite nk cerita hari ni
Namanya Koppe Me
Pemiliknya bernama Norhasliza Zakaria

Haaaa.. tengok ni.. cantik comel je ownernye kan...
 
 Sumber Gambar Utusan Online
Sumber Gambar Utusan Online
Perkerjanya dr pekerja yang terlatih dari Giat Mara
paling penting pada kite pakaian diaorg sangat kemas
Pekerja jugak peramah dan cekap.
 
 
 Sumber Gambar Utusan Online
Kite sangat tertarik dengan minuman ni.. sangat unik kan...
Tu yang teruja sangat nk pegi..
Sbb kite mmg suke benda2 comel ni.

Okay.. gambar tadi tu semua mmg kite amik dari Utusan Online, 
sebab tu tak de watermark Kepink

Okay sekarang kite cerita pengalaman kite pulak dekat
KoppeMeIpoh 
 

 Masa masuk tu kite disambut mesra oleh Owner dia.
Soalan pertama tanye berapa org then dia bgtau bahagian dalam dh ada yg booking.
So tak de rezeki la kan nk dok dalam.
Kite diberi tempat duduk dkt luar.. 
open air.. mcm lagi best je kan.. tak sejuk sgt sbb kebetulan malam tu hujan.
 
Tengok Menu je pun dh teruja...
Apatah lagi bila tgk 
CRAB ME
tapi apakan daya... kite ni kolestrol tinggi dan diabetes
so lupekan sekejap Mr Crab tu...
 
Tengok pulak menu air...
Wowww.. smua nya buat kite rase nk order semua
 
 Untuk yang lapar atau mmg jenis perut melayu nk pekene NASI
menu ni mmg sesuai
Pelbagai Menu Nasi ada
 
 Untuk yg macam kite ni nk kontrol2 ni...
Kite try tgk noodles dia
  
Sekarang jom tengok ape Menu yang kite order
 
Asben nk minum Kopi so dia ambil
Hot KoppeMe Coffee
 
 Kite Pulak ambil
Hot Lemonade honey tea
 
 Haaaa.. jangan wat muke pelik ye....
mesti ada yang kata.. 
"tak kan la air kosong pun nk tunjuk..."
kan kan kan...
mesti ada yang nk kata mcm tu kan
Sebenarnye... Ais kosong ni mmg la menu wajib untuk kite dan asben.
Setiap kali lepas minum manis mesti nk cari air kosong.
hehehe

Okay untuk snack pulak 
sementara nk tunggu main menu
kite amik 
NACHOS dengan salsa sos & cheese
 
 Zaman dulu mmg fav nachos ngan cheesy sos ni

Memandang kan kite ni 1st time datang sini
Biasanye Asben akan tanye
"dekat sini ape menu yang special ye? dan menu yg selalu org amik"
Dengan lemah lembutnye
Waitress dia pun bgtau la menunya

Menu Femes
Buttermilk Pasta
Tomyam Laksa
Asean Chicken Chop Rice
dan beberapa menu western yg lain

sooooo...
inilah menu pilihan kite malam tu
 
 Salad
 
 Asean Chicken Chop Rice
untuk asben yang tengah lapar
 
 Tomyam Laksa
Untuk kite
 
 Muke Happy Giler bile tengok Laksa tu
Saiz dia fuyyyoooo... 
big bowl hokeyyy...
dalam hati 
"mampu ke kite nk habiskan ni"
 
 Setelah makan dan makan dan makan
Perut pun dh semakin penuh dah penuh
Maka keluarlah muka tu
Butttttttt
Muke tu bukan nk kata tak sedap hokeyyyy
Muke tu muke sedih tak dapat nk habiskan...
Tomyam dia mmg kite suke sebab ala2 tomyam thai yg letak santan tu
 
 Setelah kuatkan diri untuk menghabiskan...
ini lah hasilnya.. tinggal sikit je dan bawang2 tu..hehehe
  

Okay ni gambaran di dalam Koppe Me
 
  
 dekat sini pun ada cake tau...
sangat menyelerakan tengok kek2 tu
tapiiiii
pejam kan mata buat sementara
 

  masa nak balik tu...kite macam tertarik dengan kawasan ni
so snap snap snap
hehehe


Yang pastinye kalau dh rase kedai tu sedap dan sangat memuaskan hati
so apa lagi mmg confirm kite akan pergi lagi la kan...
hehehhee...
See You Again
wahai
KoppeMeIpoh 

pada sesiapa yang terliur tengok makanan tu
boleh la terus ke 
Koppe Me
Waktu operasi: 4pm hingga 11pm
E-G-10, Greentown Square, Jalan Dato Seri Ahmad Said, 30450 Ipoh
booking / reservation
052556112 

Lagi satu kan.. hehehe
masa kite pegi tu kite jumpe sorang ni...
Tapi tak ingat nama
bile tgk dkt IG KoppeMe
baru teringat...
Sape folo cerita Pergilah Air Mata
mesti kenal ngan watak dia 

https://www.instagram.com/noriszismail/
Norisz Ismail

Jenuh nk pikir sape empunya diri tu...

mase amik gamba ni.. sipi2 ada muke dia kan...
hehehe

Nak tengok gamba makanan
Jom Folo IG Kepink
IG ni baru je create...
mmg untuk makan makan makan
dan segala benda pasal Kepink dan kesukaannye
(kalau dh kesukaan tu.. ape lagi Hello Kitty dan Makan la kan)
hehehe
https://www.instagram.com/kepinkpinky/




 

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

8 comments:

  1. sEdapp gila sis. Tengok tempat tuu sangat2 esklusif kan.
    NH nak je pergi situ heee

    Done Follow Sis.. All done. redo back ya,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbaloiii.. hehehe.. silakan rase menu2 sedap di situ...

      Delete
  2. wahhh..bleh pegi laa nnti..tmbh koleksi kedai kt ipoh nii...bila nk deting kite?hihihi

    ReplyDelete
  3. kiutnye deco dia....klu ada kesempatan trun ipoh...boleh la cuba...

    ReplyDelete
  4. ehhh kat greentown? baru buka ke.. tak pernah nampak pon. huhu

    ReplyDelete

Si Chommel kate ✿◕‿◕)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...