lazada

nuffnang

LEBAM BAWAH MATA , PUNCA DAN TIPS MERAWAT LEBAM MATA

Assalammualaikum

Okay hari ni kite cite  punca-punca masalah lebam bawah mata ni pulak ye.


Lebam Bawah Mata

Ia mencegah mengawal masalah lebam bawah mata. Ramai juga yang tak sabar-sabar nak hilangkan lebam bawah mata mereka dengan cepat tapi tersalah Pilih yang menampal.

Masalah Lebam Mata , rupa rupa masalah ini dihadapi bukan saja orang wanita tetapi juga lelaki..

6 sebab utama terjadinya lingkaran gelap bawah mata atau juga lebih dikenali dengan istilah mata panda dan lebam bawah mata.


1. Keturunan
Tahap tebal nipis kulit (periorbital skin) di sekitar mata pada setiap orang adalah berbeza dan ini selalunya bergantung kepada genetik atau keturunan. Semakin nipis kulit bawah mata seseorang itu, semakin jelas lebam bawah matanya walaupun cuma sedikit keletihan atau sedikit kurang tidur.
2. Stress / Kurang Tidur / Keletihan
Bila kita tertekan, kurang tidur atau keletihan, darah kita akan terarah kepada organ-organ utama badan yang memerlukan lebih darah (mengawal stress) berbanding bahagian muka yang nampak sedikit pucat.

3 . Mata bekerja lebih keras sehingga pembuluh-pembuluh darah di sekitar mata juga lebih aktif dan terlihat sebagai bayang-bayang hitam di bawah kulit mata. Perbezaan ketara kandungan darah inilah yang menyebabkan lebam bawah mata kelihatan begitu ketara.
4. Pertambahan Usia atau Penuaan
Semakin bertambah usia, semakin kulit kehilangan kolagen dan keanjalan. Kulit di bahagian bawah mata menjadi lebih nipis dan memudahkan bayang-bayang gelap nampak lebih ketara tidak kira samada sudah cukup tidur atau mata segar dan tidak mengalami keletihan pun.
5. Alergik atau Alahan
Alergik atau alahan yang menyebabkan mata gatal menjadikan kita cenderung untuk menggosok mata. Hal ini boleh meningkatkan tekanan pada kulit dan membuatkan darah memenuhi pembuluh darah di bawah mata, dan menyebabkan lebam bawah mata senang terlihat.
6. Kekurangan Zat Besi atau Anemia
Lebam bawah mata juga boleh menjadi petanda anda mengalami kekurangan zat besi atau anemia. Mereka yang mempunyai masalah kekurangan zat besi di dalam darah, menyebabkan hemoglobin dan sel darah merah yang membawa oksigen kepada sel-sel badan akan senang terurai dan membuatkan lingkaran bawah mata kelihatan lebih gelap atau lebam.
4 Tips Petua orang lama atasi

 Lebam Bawah Mata

1. Dapatkan rehat dan tidur yang cukup. Cuba berfikiran positif untuk menghidari stress yang berlebihan
2. Amalkan pemakanan yang sihat, sayur-sayur hijau sebagai sumber zat besi dan juga buah-buahan sebagai sumber Vitamin C (membantu penyerapan zat besi dengan lebih efektif)
3. Banyakkan minum banyak air kosong untuk mengawal kelembapan kulit dan air kosong juga salah satu petua awet muda.
4. Boleh amalkan tips dengan menggunakan ais, timun dan uncang teh seperti si sini (klik untuk info seterusnya)
Tips Paling mudah Nak merawat ramai  yang guna jenis Biomist ,

Lebam Bawah Mata ,

Mampu jika ia dirawat , pengawalan tenaga , Energy Cystal Skin Activator , Ameena saja mempunyai  Jenis Water Base , membuat kulit bawah  mata yang sangat nipis  jadi sesuai  direhatkan  dengan formulasi baru ini dan Produk ini jenis Biomist  sangat cair seperti air bahan yang berkualiti halus mampu meresap menyegar aktifkan kulit Lebam Bawah Mata ,

Okay kite harap info dan tips ni dapat la bantu korang kan.

tapi jangan lupa...
AMEENA KSK III ni pun boleh bantu korang semua tau.

Nantikan kemunculan iklan LEBAM BAWAH MATA ni di RADIO ERA
pada
23 November hingga 3 Disember 
nanti....

Tungguuuuu.........
UBAT LEBAM
bakal tiba di pasaran

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Segera >>>> WhatsApp 

Kod  >  " AMEENA promo LEBAM  "

Info lengkap   
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••
WhatApss Haida Eyda 0195081433
WhatApss Haida Eyda 0195081433
WhatApss Haida Eyda 0195081433


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

2 comments:

Si Chommel kate ✿◕‿◕)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...