KBBA

lazada

>

nuffnang

TELUR BURUNG UNTA @ OSTRICH

ASSALAMMUALAIKUM

Hai smua
Sape pernah makan telur ni?
Hehehe...kite pun ihikihikst time ni

Hari Selasa tu kite nampak abg kite post dkt we chat kata ade telur ostrich ni..
Kite pun mintak lah..

Siyes ni la 1st time kite pegang sendiri
Depan mata sendiri dan rase sendiri
Telur ostrich ni


Berat jugak nk pegang mcm ni tau
Tarikg lahir dia 16.6.2014
hehehe siap tarikh lahir


Sebelum nk masak meh kite basuh dulu ye


Nampak tak perbezaan telur ni dgn telur ayam
Org kata 1 biji telur ostrich ni = 25 biji telur ayam


Payah juga proses nk pecahkan dia
ketuk2 dgn senduk
lpas tu cungkil dgn pisau

Tadaaa...
dh berlobang mcm ni


Siksa juga dh tunggu keluar


Cuba bertahan xmo bg kuning tu pecah
tapi tak bejaya
uhuk uhuk


Bile dh pecah
bandingkan lagi dgn telur ayam tu...
1 mangkuk vs 1 piring kecil


Dh siap telur dadar pertama


Budak berdua ni sanggup tunggu lama


selfie dulu
hehehe


EO kite lak buat roti telur yg yummy ni
last tu roti telur leleh
ihik ihik ihik

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

2 comments:

  1. sedap ke haida, ada rasa hanyir tak..baru kak ana tengok si angah raja lawak tu masak kat kuali terbalik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rase dia biase je kak..sbb goreng xde la hanyir...

      Delete

Si Chommel kate ✿◕‿◕)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...