lazada

nuffnang

Kejar Van Nescafe

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...
Hari ni ada Van Nescafe la dtg kat opis...
Hahahaha.. macam kanak2 sekolah je kan..
Mule2 macam malu je nk g kejar van tu.
Tapi, bila ramai smua ajak kite pun gedik2 la turun.. 
Erkk.. gedik ke???


Mule tu turun biase je la... sbb tak ramai org...
Kite n Bff kite pun amik la sorang 1 cawan...
lepas tu brother yg  jaga tu kata
"eh panggil la kawan2 lain.. bawak turun jag pun tak pe, bawak la 2 3 jag"
ahahhaa...
Kami ni pun bila nmpak je member opis yg lalu kat koridor
kami panggil la sorang2..
tp tak de sorang pun nk pecaya ape yg kami cakap..
agaknye diaorg igt kami main2 kot...
ye la mane ade org nk amik air ni smpai ber jag-jag kan...
Tapi akhirnya ada gak la yg percaya...
Angah opisboy kiteorg pun turun la bawak jag.. hehehe

Tadaaaa....
2 jag terus kami bawak...


Cup2 dia yg comel ni pun diaorg bg jugak...



terasa macam time budak2 sekolah dulu...
bila van milo dtg je smua org beratur...
lepas tu ada yang sanggup beratur 2 kali kan...
heeheehee...
tapi ape yg special nye air dari van ni ye...
hmmm.. smpai sekarang masih tertanya...
sbb bila bancuh tak sama pun mcm diaorg buat.
tapi kali ini entry tak de Cik Rongoks sbb dia g sukan kat Kuantan...
Main Netball...
 Untuk Cik Rongoks, Kak Haida tinggalkan cup ni untuk kenangan.. 
Hahahhaa.. kejam je kan...






CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Sebab Mok & Demokk Aku Beli Novel "Kudakap Erat Cintamu"

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...
Nak tau tak 5 tahun lepas mase birthday ke 25th,
Encik Hubby bg Mok kat kite...


Lepas tu Minggu lepas wujud lak Demokk


My Demokk ni mmg gemokkk...


Dah same besar ngan kite yg chubby ni .. hehehe... 

Heheehe... tapi citenye skrg, kite nk bgtau yg kite beli Novel ni...

"KUDAKAP ERAT CINTAMU"



Pengarang: Hidayah Othman
Penerbit: Fajar Pakeer

Sinopsis
Natasha Camelia seorang gadis yang ceria dan hidupnya penuh dengan kasih sayang keluarga. Hari pertama di kolej dia bertembung dengan dua lelaki yang membuatkan dirinya berada dalam dilema. Fariss Haikal membuatkan dirinya bagaikan di awangan, seperti jatuh cinta pandang pertama. Manakala Adam Haziq membuatkan hidupnya haru-biru dan selalu saja bertikam lidah apabila bertembung.

“Awak ni boleh duduk diam-diam tak? Dahlah berat macam gajah.”

“Hei, aku tak suruh kau angkat aku pun! Dah tahu aku ni berat, janganlah gatal sangat tangan tu nak angkat aku!” “Saya nak tolong dia. Biar saya tolong angkat pula.”

Natasha Camelia memilih Fariss Haikal berbanding Adam Haziq. Adam bertindak menjauhkan diri setelah tahu Natasha Camelia dan Fariss Haikal bercinta. Namun, saat Natasha Camelia berada dalam kesedihan, kesakitan atau kesusahan, Adam Haziq akan menjadi orang pertama yang akan muncul menyelamatkan keadaan.

Langit tak selalunya cerah. Perhubungan Natasha Camelia dan Fariss Haikal dilanda badai. Saat hati Natasha Camelia dilanda rawan, timbul pula isu anak angkat dan dirinya dihalau keluar dari rumah. Di sini, Adam Haziq bertindak sebagai pelindung.

Saat hati Natasha Camelia terpaut dengan kebaikan yang ditunjukkan Adam Haziq, saat hati sudah mula rasa sayang, saat cinta antara mereka sudah mula bertaut, muncul kekasih lama Adam Haziq menagih kasih. Fariss Haikal juga muncul kembali, menagih kasih yang terputus di tengah jalan.

Apakah cinta yang baru wujud dalam diri Natasha Camelia dan Adam Haziq akan terpaut? Atau Natasha Camelia akan mengalah dan kembali membiarkan cinta Fariss Haikal kembali kepadanya? Atau akan ada permata lain yang akan menyinari hidupnya? Mampukah Natasha Camelia mendakap cinta yang sempurna untuknya?


Tapikan...
Sebenarnyekan...
Kite pun tak baca lagi buku ni...plastik pun tak buka lagi.
Hehehee... kite beli novel ni sbb gambar cover tu je...
Cover dia same je ngan Mok & Demokk kite...
Tak Caye
Nah 
Tgk ni....


HHAAAAA....
Kan lebih kurang je tu....
Sebab tu je kita beli...






CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Ex Big Boss Datang Serang

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...
Ha tgk tajuk mcm pelik je kene serang...

Hari ni sebenarnye ada Audit Dalam Kementerian kite dtg...
So pagi ni agak sibuk la sedia ape yg patut..
Tapiiiiii
Entah dari mane datangnye... 

Tetiba je...

"Haaa.. Haida mane...."
Dalam hati eh pasal pe ni ramai sgt org kat depan pintu opis ni...
Sussssspeeeennnn je....
Bile terkial2 nk pakai kasut elok sikit dh kene tegur..
"Ha tu mst pakai selipar tu... (macam tau2 je...)"
Sambil jalan ke kaunter...lak kene lagi...
"Ha kan betul.... pakai selipar je"
Adehhh... tak berubah lg...
Sbb dulu kat sana pakai hill...
kat sini kasut flat je lpas tu terbuka depan...

Hmmm... dalam hati boss...boss... masih tak berubah...
dah la main terjah je...
dulu pun suke sgt sergah org tak kire masa...
tapi kali ni sergah kite tak kire opis.. ahaaha...

Walau ape pun.. boss ni mmg best...
Dia tegas tp memahami anak buah...
Selalu bantu anak buah bile ade masalah...
Sbb tu respect dia.
Walaupun dulu slalu kene pukul dgn fail dkt bahu...

Ini la ex-Boss kite...
En Norazman.


Ni gamba mase lastday kat KKLW dulu...
Sekarang lg smart dh macam Menteri pun ade...hahahaha....






CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Kuetiau Sizling

ASSALAMMUALAIKUM


Hai semua..
Wahhhh.... 2 hari turut2 kite makan sizling....nyum nyum....

Mlm semalam dgn en hubby
Td pulak dgn my BFF Rus....


Hehehe....

Makan la sampai jemu.....
Tapi malam semalam punya sizling mmg terbaek.....
Sizling td agak kurengggg je...xde rase dowhhh....






CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Setia Hujung Nyawa #2

ASSALAMMUALAIKUM



Hai semua..sblm ni update dh pasal cari Novel ni 1 Ipoh xde stok...
Malam td kite g jalan2 kat AEON Station 18...
Tempat pertama kite gsemestinya POPULAR hehehhe.....

Masuk je pintu tu...rase nk jerit bila nampak Novel ni....
Tak tunggu dh sbb tmpat lain byk dh abis walaupun stok br je diaorg keluarkan smalam....
So juz grab 1 then cr Cik Blur dan Encik Ikhlas....tapi disebabkan tak igt tajuk kite agak blur jugak mencari buku ni....hehehehe...

Tapi tak pe yg penting berjaya dapat Setia Hujung Nyawa tu....
Wehhoooii...
Over xcited jap...








CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Quilling lagi....

ASSALAMMUALIKUM


Hai semua...
Skrg ni kite tgh bt quilling lagi....
Entah kenape aritu kite btkan utk kite n bff kat opis tu je...lpas tu ade yg berminat...hehehehe....


Then adik kecik Si Ika Rongoks tu bg kat kite set quilling soh kite tlg bt....
Hehehehe...kite pun xde anak kecik nk jaga lagi mcm org lain...so bile boring kite hadap la benda2 ni...










CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Setia Hujung Nyawa....

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...
Korang tgk tak cite Setia Hujung Nyawa???
Disebabkan cerita ni


Mule2 tgk intro cerita ni je dh terpikat... hmmm ... start episod pertama tu
kite dh suruh En Hubby beli novel ni...
Tapi ape kan daya....
Dah abis rata 1 Ipoh kite pusing tapi tak de...
last cari ari Rabu lepas... 
Pegi kedai SS Mubarak 
Orang Ipoh mst tau kedai ni.. mmg femes dari dulu lagi...
Cari punya cari tak de jugak...
Sampai nak balik tu nyaris2 tak kene kejar dik anjing sekor ni...
Mase tu kite ngan BFF kite Rus & Adik kecik kat opis ni Ika atau name femes dia Cik Rongoks
pakat nak lari je dh... Si Ika ni... kite dh pegang tangan dia kuat2 pun dia nk lari jugak...
hehehe.... ok tutup cite pasal anjing tu.. 



Bff kite ada ckp kat emall ada jual...
kite ni pun tak pernah guna emall ni...
tp lepas je anak buah kite cite itu untuk fon & android baru kite tau...
dia pun langgan lah emall tu...
then dapat lah ni...



so baca je la ebook untuk sementara waktu...
taaapiiii... paham2 je lah.. bile baca ebook ni.. cepat je boringnye...
itu pada kite la.. pada org lain tak tau la mcm ne...
ape pun harap2 minggu ni dpt jugak buku ni...
sbb smua kedai yg kite pegi tu.. smua kata smpai minggu ni...
dh dapat nnt kite update lagi....


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Snogurt Lagiiii

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...
Ari tu kite g Snogurt lagi...
En Hubby belanja ...
Tapi baru ari ni nk publish...

Biarkan Gambar ni berbicara....
Hehehehe...












Ok Ok.. dh Jom Balik...
makan dalam kerete je.. hehehee....





CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

TQ Mr & Mrs Rongoks

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...
ok sekarang dh tak de dah yang serabut-serabut kat blog kite ni...
sblm ni anak buah yang edit sane sini...
kite cume tau update entry je & tambah sikit2 ape yg patut...

Dengan bantuan adik Chommellll
Si
makaaaa...

Taaadaaaaa...
Inilah hasilnye...
Simple & yang penting tak $^%^^%^%#&^$^&*()_
hehehhee...


yang serabut sebelum ni dekat sebelah kanan tu dh ilangggg...
Yeeeeaaaaayyyy....


Nak Upah ape ye...


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Semoga Aman di Sana....

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...
Hari ni mood sedih sikit la...

  

Tanggal 14 Januari 2004, waktu menunjukkan tepat pukul 5.40 petang....
Kite seperti biasa lepas abis waktu praktikal akan terus ke rumah kakak melawat mak...
Masa dekat opis td kite dh pesan dekat Abang Mid (piun kat opis) untuk belikan putu mayam pandan...
mase tu jarang dpt yg hijau pandan tu....
Kite pun bg mak makan petang dengan menu tu...
sambil makan sambil bersembang dengan mak...
tetiba mak kata
"hari ni tido sini kan teman mak sebab Yong (kakak kite) nk g KL"
aku tak tau nape aku jawab mcm ni...
"eh bukan la mak.. bukan ari ni.. ari Jumaat nnt baru tido sini, ari ni baru Rabu Mak"
lalu mak pun terus senyap...dan baring semula di katilnye...

 Tanggal 15 Januari 2004, 
Kite seperti biase pagi2 lagi dh bersiap untuk pergi praktikal dengan abang kite...
Sebab kite praktikal kat tempat abang kite mase tu.. dekat Zen Concrete Lahat, Perak.
Sampai je dekat opis.. kite baru je on PC lepas tu tetiba...
Abang kite datang dekat dan kata...
"Adik jom balik..."
kte macam terpinga-pinga.. kan baru sampai ni...
bile ayat tu disambung..
"mak dah tak de..."
rase tersandar balik kat kerusi tu...
sambil kawan2 abang kite yg lain cuba tenangkan kami...
Dalam perjalanan balik tu kite kol smua adik bradik lain...
Kite terkejut dan tak sangka sebab smalam baru je kite tgk dia bg dia makan semua...
Semalam nampak sihat sangat.. dh boleh minum dan makan duduk...
Benarlah kata org kan... org sakit ni sblm nk habis dia akan tunjuk reaksi positif...
Sampai je dkt rumah kakak kite.. org kampung dh ramai yg datang...
Kite masuk je, kite terus meraung bile tgk sekujur tubuh dh terbaring dekat ruang tamu tu...
Ya Allah.... Kite macam tak percaya itu Mak...
"Mak kan semalam elok je kite makan same2...
Mak makan byk semalam..."

Kemudian kite disedarkan oleh jiran kite Makcik Aah...
"Eyda jgn macam tu, tak baik meraung kat Mak macam tu.... sian dkt dia..."
sambil tu kite ditarik ke dapur supaya bertenang...
Bile adik-beradik dan sedara-marakite dh smpai...
mak pun mula dimandikan... kami cuba untuk segerakan fardhu kifayah ni...
agar roh nye tak terseksa...
kite tu dh mule reda dan terima seadanye...
kite same2 mandikan arwah dengan adik beradik yang lain...
selepas solat, abah berhajat mengebumikan arwah mak di kampungnye di Kg Pasir Puteh...
kite dan kakak turut naik van jenazah tu ...
sayu rasenye...

Sejak detik itu tiada lagi insan yang bergelar Mak di rumah kami...
Al-Fatihah buat Mak Tersayang...
Hjh. Khadijah Binti Mohamed Som....
24 Jun 1947 
hingga
15 Januari 2004
Moga roh mu sentiasa dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman...



Disaat kami kehilangan Mak...
Kami sekeluarga diberi seorang ahli baru dalam keluarga...
16 Januari 2004
lahirlah anak kakak ku yang ke 2
Alya Insyirah

.
ada persamaan di wajah mereka kan...


sampai hari ni kite slalu kata pada diri sendiri...
"kenapa bodoh sangat tak nak teman kan arwah malam tu...."





CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...