lazada

KBBA

nuffnang

CUP CAKE MINI

Assalammualaikum

Hai semua
Korang dh makan?

Korang pernah tgk tak cup cake & donut mini?
Kite inilah 1st time tgk...
Ya Allah...comel sangat.

Rase dia pun sedap...
Korang tgk mst terliur..hehehe.

Tgk ni puas2 ye...

House of mini ni kat KL & Penang pn ade tau...selain yg dkt Ipoh ni la...
Kalau korang dtg Ipoh leh g cari dkt AEON Station 18.

Teringin nk order nnt...harga pun ok la n berbaloi jg dgn cara presentation ni...



CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

MAHKAMAH BERSAMBUNG SEMULA

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua
seperti yang dijanjikan.

Mahkahmah bersidang semula..
Hehehehe...


inilah hasilnye setelah mendapat saman semula...
Tarikh 17 September 2013

Bile sampai je.. orang boleh tahan ramai gak la yg kene ni..
Majoriti smua pegang kertas putih mcm kite ni...
So itu maknaye ini adalah org yg amik saman semula..
sebab yg ori warna merah yg kite kene sign on the spot tu.


tgk org beratur, kite pun g le sibuk beratur gak.
Jantung dag dig dug la menyanyi kat dalam.

Pukul 8.30 pagi
Pintu bilik mahkamah ni pun terbukak la...
Mcm masuk dewan periksa bagi surat putih td tu...
Pukul 9 suku baru kes berjalan...
Td yg konong2 g berbaris rupenye bile dkt dalam 
mcm time peksa je.. ikut A-Z
hahaha...


Sepanjang nk tunggu time kes kite disebut...
Smua tu mempunyai kesalahan yang sama...
bawa kenderaan tiada cukai jalan & insurance.
Kes sorang ni...
Dia kene denda RM350
2nd lak
Denda RM400
3rd
Denda RM550
then ada beberapa yg motosikal 
Denda RM100 - RM180

Tapi yang buat kite cuak sangat tu bile
Puan Yang Arif dok ulang ni stiap kali nk kenekan denda tu..

"(nama sipolan2) atas kesalahan cukai jalan & insurans tamat tempoh ni,
mahkamah akan memerhati berapa lama tamat tempoh, kemudian adakah pesalah
pemilik kenderaan tersebut. Sekiranya pemilik kenderaan maka
denda akan lebih tinggi kerana pemilik mempunyai tanggungjawab
yang lebih atas kenderaan tersebut"

memandangkan orang lain tu td bukan pemilik kenderaan sendiri...
kite pun terfikir...
"Alamak...Aku ni pemilik kenderaan sendiri dan pesalah jugak...Abis la mau dkt RM1000 kene ni" 
Sebab kes sebelum kite tu dia kene RM750 atau 10 hari penjara jika gagal bayar.

Dag Dig Dug
makin lama makin kuat...

Then nama kite kene panggil...

Peguam ni sebutkan kesalahan then tanya faham & mengaku bersalah?
Ye saya faham & mengaku bersalah...
Tangan punye la sejuk..
sbb kite ni darah gemuruh...

peguam tanya lagi...
kerja sebagai apa & di mana, ada anak ke tidak.

Saya kerja blablabla dkt blablabla dan tiada anak tetapi menanggung ayah.

Peguam pun
ulang semua ape kite ckp td the terus kata mohon rayuan Puan.

Puan yang arif ni... tak pulak ulang mcm yg dia dok ulang sebelum ni...
Tetapi terus cakap
"atas kesalah cukai jalan tamat tempoh, denda.....(duhdugdug makin kuat)
RM150 dan insurans diberi amaran)

perghhhh... rase nak meloncat je kat situ sbb dr td dok pikir kite kene RM800-RM1000
Ya Allah punya lah bersyukur giler2...

Then polis trafik tu panggil ikut dia g bayar. Lpas tu lega dah...



Taaadaaaa...
kite dh bayar...
Lega sangat... 


Babai mahkamah...
Sebagai pengajaran...
Jangan abaikan saman...




CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

OPPSSSS... NAIK MAHKAMAH?

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua..

Sape kat sini pernah kene naik mahkamah?
Bukan naik bangunan ye... 
tp yg 
"see u in court"
hehehe...

Smalam tanggal 17 September 2013
selepas semua org bercuti hari Malaysia
Kite ni tak rase pun bercuti...
sebab hati dok cuak 
memikirkan nak naik court...

Cewahhh... dengar court... mst terfikir...
apelah sebabnye Si Kepink ni kene naik court kan...

Alkisahnye terjadi mase tahun lepas tau...
Lama kan...
Tapi sebab sikap sambil lewa ni la yg memankan diri balik...

Actually mase tu terlupe roadtax dh mati...
dlm 13 hari gak... sbb igt bulan 6 rupenye bln 5 udah wassalam dh.

Nak jadi cite.. balik keje.. abah kite suruh bawak g Mydin Meru..
Lalu la ikut highway Jelapang tu...

Dengan rase bangganye mcm org tak salah...
buat muke confident je..
skali org JPJ ni ketuk side miror suruh ke tepi...
belek punya belek 
jeng jeng jeng
Hamik kau... roadtax & insurance dh wassalam.

Dapat la surat cinta dr JPJ untuk menghadirkan diri ke mahkamah trafik
pada 7 September 2012
tp bz sangat lepas raya la katakan...
boleh lak terlupe...

Sampai lah saat nk renew lesen tak boleh.. 
baru le nk g amik balik saman semula...
maka berjumpe lah dgn si mahkamah ni...

Ok esk kite smbung ape yg jadi...
hehehe...



CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

JAMUAN RAYA 2013 (PART 1)

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua

Walaupun raya dah habis.. tapi kire baru je nak upload.
hehehehe...

Ini masa 23 Ogos 2013
Jamuan raya pejabat JAKOA Negeri Perak
Kali ni buat dekat pejabat Tapah.


ini gamba masa kami mula2 sampai. masing2 tak tau nk buat ape..


ok skrg khemah sebelah dh sibuk mengemas.. 
so kami pun menyibukkan diri...


ini gerai pentadbiran... dh siap laaaa...
menu diaorg aneka cucur


Tadaaaa.... ini gerai kami...
Gerai kewangan :)
Menu kam 3 laksa



Bergambar dan bergambar...


Warga kewangan


Kami berdua akan terus bergambar


Aku bergambar lagi...ini kak zemah.. dia jaga bahagian perolehan 


semua orang tengah bz... dan kite masih mengambil gambar


bergambar lagi..hehehhe
kite dan BFF kite Rus


Kenal tak budak ni???
Jom kite zoom.. melawat dia...



Owhhh.. Puk Puk....
Tengah bertungkus lumus menyiapkan deco dia.


Gerai sendiri tak tergaja.. kite g nyibuk dkt gerai orang
hehehe..


nampak tak bertapa kami suke menyibuk..

oklah kite sambung lg nnt ye...








CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

UNLIMITED BROADBAND

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...

Korang berminat tak kalau kite sebut pasal
UNLIMITD BROADBAND
ni?

Ha serius tak tipu...

Kite dh guna broadband ni...
UNLIMITED
dan
ianya adalah
PREPAID

Betol
UNLIMITED PREPAID BROADBAND

Kelajuan boleh mencecah 10Mbps
kalau area rumah kite dkt Manjoi, Ipoh, Perak ni
boleh cecah 3 Mbps

Rasenye kalau dpt 2 Mbps pun dh kira laju la kan...

yang paling best...
time tgk movie dkt youtube...
memang tak de buffering...

Stakat ni kite pakai memang puas hati la...
Dah download 3 movie...
Tapi still speed boleh pegi sampai 3Mbps tau...
Selalunya kalau dh download 2 movie confirm slow dh...

Korang tgk la ye speed yg kite amik ni..
Kalau berminat boleh bgtau kite...


yang ni dekat rumah kite...yang dlm bulatan tu time hujan...
yg lain tu lepas hujan...
agak turun sikit la coverage punya masalah bile hujan.. itu je.. 
tapi still 1Mbps 


ini pulak time kite dekat town.
Area Ipoh UTC Perak


Ini pun area Ipoh gak.
Time kite tgh tunggu kereta siap.


Ok inilah kad dia.. standard mcm kad biasa...
Harga kad permulaan RM120 termasuk postage.
TAPI....
KEJAP KEJAP KEJAP
YANG PENTING
bulanan 
HANYA 
RM30


Kalau berminat leh komen atau pm dkt fb kite ye.


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

SKANDAL TERBESAR KINI TERBONGKAR

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...

Ipoh 03 Sept. 2013, satu rahsia besar telah terbongkar.
Cik Puk Puk & Cik Aqeef Duniaku telah dimadukan dalam diam...
Jom tgk gambar ni...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V


KIHKIHKIHKIH

Agaknye terlalu hensem kot...
Tak tau la ape yang diaorg ni pandang pada kekasih BEKU ni...
Tgk Ika tu.. siap peluk mesra lagi...


CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...