lazada

nuffnang

INSAN ISTIMEWA

ASSALAMMUALAIKUM

Hai semua...
Semalam kite saje g jalan2 kat Mydin Meru Raya
Then En Hubby ajak g main boling 
katanye saje nk main.. boring...

Kami pun pegi la main 1 frame je pun..
nk lepas gian...

Kebetulan sebelah lane kite tu ada la 3 orang adik beradik ni...
2 perempuan dan 1 lelaki...
tapi ape yg jadi perhatian kami berdua
bile adik lelaki diaorang tu
Orang Istimewa


cer korang tgk gamba budak ni...

mulenye kite pn pelik.. eh kenapa budak ni melutut time main...
itulah kan.. org slalu kata manusia ni byk yg -ve thinking...
tp kite tak la tahap nk mencerca atau berkata ape2 yang buruk tentang budak ni..
cuma rasa mcm pelik je pada mulanya sbb tak tau hujung pangkal keadaan dia

bile kite duduk kite pn perhatikan dia...
rupenye dia ada masalah kaki dan tangan...
kaki dia sebelah kanan mcm pendek je.. sbb terselindung dlm seluar dia..
tp sblh kiri kite boleh nampak keluar dr seluar tu..
tangan dia pulak bengkok di pergelangan...

tapi ape yang buat kite teruja nk cerita pasal dia ni
adalah 
SEMANGAT UNTUK BERUSAHA
mule2 kite main dia dh nk abis 1 frame...
tapi mase tu point dia smua 00000
lpas tu kakak dia ajar dia main...
kemudian ada perkembangan
jatuh la 3 4 pin...
then makin lama makin byk pin yang jatuh..
sampai lah dia boleh dpt spare 2 3 kali...

itu semua hasil semangat dia nk belajar dan berusaha...
itu yang buat kite terharu...
memandangkan kite pn main 1 frame je.. 
maka sampai situ je lah kite boleh tgk tahap dia main..
tapi kami sependapat...
tak mustahil lepas kami balik tu dia boleh dpt strike pulak..

Ape pn syabas la kat adik ni..
sebab semangat nk berusaha...
semangat untuk berjaya...
mudah-mudahan adik ni akan berjaya dlm hidup dia...



CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

No comments:

Post a Comment

Si Chommel kate ✿◕‿◕)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...