lazada

nuffnang

Danboard @ Danbo dan Aku...

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

Hi semua...
sekarang ni tak tau la nape kite suke sgt kat si Danbo ni...
Walaupun dia simple tp kite boleh suke...
Agaknye sbb gamba2 dia smua ada kaitan ngan kehidupan....
So buat kite jd rase dekat ngan Si Danbo ni.. ehehehe...

so mandangkan kite ni mmg suke giler dh kat Si Danbo ni...
Kite pn blaja la buat sendiri.... itu pun blaja dari blog ni Tribiut
Smua ni kite amik dari blog dia tau.....



 Mule2 kite print je benda ni smua kat atas sampul surat.. hehehe.. 
lpas tu kite lekat pulak kat atas kertas keras....




Cara-Cara


Step 1:
- Potong no 16 dan gamkan setiap penjurunya. Ini merupakan tangannya. (Lihat rajah 1)

Step 2:
- Potong no 03 dan gamkan pada no 16. (Lihat rajah 2)

Step 3:
- Potong no 06 dan lengkungkan `gigi' sehingga bertemu penghujungnya. Ia akan membentuk seperti satu ring. Gamkan ia.
- Sapukan gam pada `gigi' tersebut dan lekapkan no 07. Sekarang ianya nampak seperti satu selinder. Sekarang potongkan no 09 dan gamkan penjurunya. Masukkan selinder tadi ke dalam no 09 tersebut. Rollkan bahagian yang panjang pada no 09 tersebut dan gamkan hujungnya. Pastikan selinder tadi tidak terkena gam/ selinder boleh berpusing. (Lihat rajah 3)

Step 4:
- Sambung dan gamkan tangan tadi dengan apa yang telah anda siapkan di step 3 tadi.(Lihat rajah 4)

Step 5:
- Potong no 08, serta potongkan bulatan pada no 08 tersebut (ada 3 bulatan). Potongkan no 10, serta gunakan pisau pena untuk memotong garisan `X' pada tengahnya. Apabila selesai, angkatkan garisan tersebut ke atas. Letakkan no 10 di bawah lubang paling besar di no 8. Sapukan gam pada garisan tadi dan tampalkan no 11 di atasnya. Pastikan gam tersebut tidak terkena pada mana-mana bahagian badan no 08. Apabila selesai, pastikan bahagian yang anda pasang ini boleh berpusing.
- Potong no 18 dan 19 (Untuk 2 lubang kecil pada no 08), serta ulangkan cara yang sama seperti yang anda buat untuk bulatan besar tadi. (Lihat rajah 5)

Step 6:
- Sekarang gamkan setiap penjuru no 08 yang akan membentuk badan. Gamkan kedua belah tangan pada badan tersebut.(Lihat rajah 6)

Step 7:
- Buat 2 selinder lagi, tapi kali ni untuk no 14 & 15. Potongkan no 13 dan buat seperti dalam step 3. Cuma kali ini, anda perlu memasukkan 2 selinder. (Lihat rajah 7)
- Potong no 12 dan gamkan pada bahagian selinder tadi. (Lihat rajah 8)

Step 8:
- Sekarang, gamkan kesemua pada step 7 tadi di bahagian atas badan untuk membentuk tengkuk. (Lihat rajah 9)

Step 9:
- Potong 01 dan gamkan setiap penjurunya. Kemudian, gamkan ia pada tengkuk tadi.(Lihat rajah 10 dan 11)

Step 10:
- Potong no 02 dan gamkan penjurunya, Tapi pastikan bahagian yang panjang dibiarkan tanpa bergam. (Lihat rajah 12)

Step 11:
Potongkan no 5 & 17 untuk membentuk satu selinder. Masukkan selinder tersebut pada kaki yang telah anda buat di step 10 dan gamkan hujung no 02. Pastikan selinder tersebut tidak terkena gam/ boleh berpusing. (Lihat rajah 13)

Step 12:
- Finally, gamkan kaki yang berselinder tersebut pada bahagian bawah badan. (Lihat rajah 14).

Selamat mencuba ye korang smua.. kite dh cuba dahhh...

Taaadaaaaa.....
inilah hasilnye....


Hai semua... ehehehe....



Comel tak??? Ok jangan nk perasan sgt ye.. eheheh... ckp kat diri sendiri....

Oklah lain kali jumpe lagi ye...

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

HOBI BARU (*¯︶¯*)

Rasenye lama tak update blog ni....sejak bz n ade hobi baru.... 
hobi yg boleh bg bermakna...hehehehe....

Kite dok try bt quilling...
Inilah hasil2 nye....
Cantik tak...ihik ihik ihik...



ini magnet tau...


stand post it note




ni lak frame gamba....



yg ni post it note gak... tp gantung.. hehehehe.... kite paling suke yg ini...


.

ok lah lain kali kite sambung lagi ye....

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

kemaafan dari seorang sahabat...


nmn...



CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...