lazada

KBBA

nuffnang

Cendawan Susu Harimauuuu... Aaaauuummmm... :)

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

Hai Semua....
Selamat tengahari...
Korang pernah tak tgk cendawan susu harimau?
Kite pun 1st time tgk cendawan tu.  Mengikut cerita org tmpat keje kite ni,
dia kata cendawan ni susah nk dapat.  Dia tumbuh pun sebab susu dari harimau ada terjatuh,
then susu tu tumbuh kulat jd lah cendawan tu...
Maklumlah keje dkt tmpat org asli kan... so byk la yg pelik2 sy dengar seba sedikit.. 

Ha ni la rupe cendawan tu


yang bawah tu ubi dia la.. 


Kawan kite kate.. cendawan ni cuma tumbuh 1 atau 2 je dari ubi yg kat bawah tu...
Kalau korang mintak tolong en Google mst dia ada tunjuk.. hehehee
Tapi kite cuma nk share gamba real yg kite tgk depan mate ni je...
Heheheheee....
Mengikut yg kite baca atas bantuan En Google...
cendawan ni boleh ubatkan kanser, lelah teruk, penyakit pankreas dll...
byk perubatan cina yg guna...
Kalau ikut ape yg kawan kite cite td, dia kata ubi tu direndam then disagat,
tapis amik air dia minum & yg serbuk tu dia sapu pada tmpat kanser tu.
org kata harga dia mahal dekat pasaran..
lebih kurang RM200 - RM500 kot...
tapi kite pun tak pasti sebab tak pernah jumpe lagi dekat pasaran...
tapi pernah tgk dkt kedai ubat cina dia letak dlm frame...
so biasenye kalau dlm kedai ubat cina letak frame mst la mahal kan..

Oklah rasenye itu je yg kite nk kongsikan buat masa sekarang ni...


~~~<@

LovelyPinky

@>~~~

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Hujannnn.....

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

HaiHoi...
Ehehehehe...
Tetiba pagi ni nk update lak...
Ari ni kite lewat ar dtg opis...
(cissss... mcm bangga lak)
eh tak baik pikir macam tu.. hehehe
Actually kite tersangkut kat banjir td, tu yg lambat 1 minit tu.
SEMINIT je kot...

Malam td hujan lebat dkt Ipoh ni dari kul 3 pagi tu.. 
ujan reda pun dh dekat pukul 7, sampaikan 
sungan yg kite slalu lalu tu dh sama paras jalan... then sian kat rumah yg ada
kat tepi2 tu...abis banjir..
tapi tak la teruk paras atas buku lali je.. 
hmm.. ok la.. kite nk bt keje nih...
bubbuy ols...

~~~<@

LovelyPinky

@>~~~

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Wallpaper HD... :D

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

HaiHoi... hahahaa...
Tak betol jap ari ni.
Ini semua penangan myBF <3
eh eh eh... haaa jgn fikir BoyFren ok.. ini BestFren.. 
:D :D :D
Ari ni myBF dok giler cari wallpaper utk PC
So macam2 la dia dok cari.. 
Then dia gi cari
"Wallpaper HD Romance"
terkejut jap kite tgk gambo2 yg ada...
hahahaha....ape nk jadi ntah tetiba je...
Tp jgn la salah anggap ye sbb tak bermaksud nk cari gambo yg ehem ehem tu
cuma nk cari yg cute2...

Then dia jumpe ni...


sweet je.. dh la mmg suke warna ni... hahahaha....
nnt nk suruh dia cari lagi....
TQ myBF Rusliawati....

~~~<@

LovelyPinky

@>~~~

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Jumpe Lagi....

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

Hai smua... lame kan tak update...
sebenarnye tak tau nk cite pasal ape, sbb tu sunyi sepi je. 
Eh... ada 1 cite...
setelah 12 tahun at last kite jumpe balik kawan kite...
slama ni cari tapi dia xde fb...
bila dah ada baru reti nak add org.. hahahaa...
tp kira ok la.. nk jugak dia add kite...
dari dia lupe terus kan...
Kite tumpang gembira sbb, Alhamdulillah dia skrg dh berjaya..
skrg ni tgh smbung blaja lg kat Jepun.. 
Hahahaha.. tak sangka mcm ulat buku gak dia ni...
Ape pn i wish u All The Best la my fren...
Balik Malaysia kite jumpe lagi...

~~~<@

LovelyPinky

@>~~~

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...