lazada

nuffnang

Program Jalinan Murni

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

Setelah betungkus lumus nk jayakan majlis ni... akhirnya ari ni dapat la kite berehat.. walaupun hanya 1 hari... 
Syukur sbb kite cuma penat je..  kite ni jarang berpanas & berhujan sejak abis skolah dulu..
So bila tersilap sikit je mst demam.. macam program berbuka puasa dulu kite kene hujan sikit je pn dh demam..
Mr Hubby slalu kata kite ni xkuat antibodi.. hehehehe....

Oklah.. berbalik pada cite program ni... Actually kite ni duduk bawah EO kite jaga bahagian sambutan... 
Mulanya kami kene sediakan "Flower Girl".

(TAPI MOHON PERHATIAN YE...HARAP MAAF SBB SMUA DATE KAT GAMBA NI DH SALAH SETTING SO DIA JD TARIKH 9/1/2005)


Hahahahaha... ini la Flower Girl kite.. Penat tau kite makeupkan dia.. hehehehe ;)
Nama dia Nazirah.. Panggil Azirah...
Tapi perkara sedih nye bila...
Tetiba Datin Seri Rosmah Mansor tak jd nk dtg dgn PM so smua preparation untuk DSRM ni dibatalkan...
Memandangkan Flower Girl ni dh standby kat tgh panas ni sejak pukul 2 ptg lg, jd kami pun 
tetap terus menunggu dgn harapan dia dpt jumpa PM walaupn dia xjd nk bg bunga pd DSRM.
Dia dh praktis bersungguh2... Tp dia tetap dapat bergambar dgn Menteri KKLW sblm PM datang...
Tp bila dh dengar je siren Polis yg menandakan PM dh sampai.. smua org berpusu2 tolak dia kebelakang..
Biasa la budak2 mst la takut bila dh jd mcm tu.. nk pulak anak org asli yg xpernah lagi alami keadaan mcm tu.. Kesian sgt kat dia... sampai menangis2 dia takut sangat... kite terpaksa tolak smua org yg cuba nk tolak dia... sebab kesian dekat dia. At last kite terpaksa dukung dia... dh la keadaan cuaca panas, sesak dgn org lagi.. dh tak tau nk rase mcm mane lagi.. sib baik xpengsan.. heheheh...



Walaupun dia dh menangis2.. tapi sempat gak la dia tgk PM dari dekat.. walaupun xdapat nk salam dgn PM.. amik gamba pun nmpak kepala dia & kepala kite je.. hehehehe...

Oklah ye.. yg lain2 tu kite upload gamba je la...


Ini gambar sebelum pergi ke padang... tgh praktis nk bg bunga...


Diaorg ni pulak yg pegang dulang utk tempok (tempoh tu yg letak kat kepala tu)


Bunga untuk DSRM yg tak jd... 



Menteri KKLW 
YB DATO' SERI HJ. MOHD SHAFIE BIN HJ. APDAL


Sempat gak le.. nk amik dekat segan lak...


Our PM...



Smua ni akhirnye kami bagi pd Azira je...



Yg special nye sbb kat gelas tu ada gambar tu....

stakat ni je la kite bercerita kosong.. heheheehe..
ada masa jumpe lagi...

~~~<@

LovelyPinky

@>~~~





CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

PM nak Datang....

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

Slamat malam smua... Petang td kite dapat tau name kite naik utk majlis ari Sabtu ni.. PM nk datang kat kampung orang asli... As usuall kite mst dok jaga tetamu atau makan... hehehe :) 

Esok ada meeting pasal ni kat Pusat Transit Orang Asli Sg Siput.  Esk baru kite dapat tau ape sebenarnye keje kite mase PM datang nnt... PM nk datang melawat kat Kg Orang Asli kat Sg Siput iaitu Kg Bawong... siape yg dok kat area Sg Siput, Perak tau la kot tmpat ni... Tapi honestly kite sendiri pn xtau Kg tu kat mane.. hehehee...

Ok la kite nk rehat dulu... esk InsyaAllah ada masa kite update lagi ....
Kalau ada ape2 nak tau jgn lupe Talk To Cayunk Pinky... :)

~~~<@

LovelyPinky

@>~~~

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Antara Kerjaya, Minat & Cita2...

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

Tak tau la nape mlm ni kita dok pikir pasal hal ni... Ini smua lepas kite ckp dgn Mr Hubby yg kita nk smbung blaja balik...

Knape org slalu ckp "kita kena trima kerja yg kita bt sbb kita sendiri yg pilih" taaappppiiii... kite pilih kerja ni pn sbb kelayakan kita utk itu je... & kerja yg kite dpt ni adalah pilihan terakhir kite... kerja pn bukan tinggi mane, stakat krani cabuk jewp... Tp kite rase Tuhan nk uji kite... sbb stiap ape yg kite dpt smuanye bukan dari pilihan hati kite... 

Sejak dari skolah lagi kite nk smbung masuk Teknik tp Abah kite tak bagi... So trus je la blajo kat skolah biasa tu... bila lepas SPM kita apply Maktab Perguruan, Politeknik & UiTM... Smua ni kita dapat tapi Abah tak bagi melainkan kite terima UiTM je... UiTM pn course yg kite dpt bukan dari pilihan kite.. tak tau la mcm ne leh dapat Dip Kesetiausahaan Eksekutif or skrg ni dh jd Dip Pengurusan & Teknologi Pejabat....

Cita2 kite nk jadi Cikgu... so masa kite lapor diri utk UiTM tu, kite dpt kat Kampus Jengka Pahang, masa dalam orientasi tu kite minta kebenaran utk balik sebab kite nk g interview jadi Cikgu ... Aliran yg kite mintak tu pun mmg yg kite apply.. Bahasa Melayu & Sains... mase nk balik dari Jengka tu, kite punya la happy... dengan harapan... kite dapat g interview tu... tapi malangnye... esk pagi mase kite nk g Abah kite tak nak hantarkan... dia xbagi kite g... so interview tu berkubur macam tu je la...

Minggu seterusnye... kite balik kampung lagi.. kali ni anak buah kite bagitau kite dapat surat... bila kite tgk surat tu dari Politek PD (kalo tak silap la) kite dapat course yg kite mintak gak... kite dapat Dip Makenikal... itu pulak adalah minat kite... kite mmg minat bab2 makenikal.. sbb dari kecik kite mmg pandai repair barang2 yg rosak ni... tp sayangnye... masa utk lapor diri tu dah lepas... Abah kite sorok surat tu sbb xnk kite g Politek... sedih sangat rasenye..

Itu bab mase blaja... tapi bila time nk mintak kerja lak... dengan Dip yg kite ade tu mmg xkemane pun... sbb Pejabat2 yg nk amik org keje smua nye lebih utamakan bekas2 plajar Politek... so kami yg dari UiTM ni mostly dok di listing yg last la... if not mistaken... kawan kite pernah g interview & diaorg tanya:

(Majikan) - ape kelebihan plajar UiTM ni kalo tak de blaja SHORTHAND (lebih famous dgn nama tulisan CACING... :p)? 

(Calon) - Member ni pn jawab la kami blaja SUPER WRITE (lebih pada mcm ringkasan yg biasa bukan cacing lagi tau.. hehehehe)

(Majikan) -  Macam mane SUPER WRITE tu?

(Calon) - Ringkasan dari tulisan yg ada...

(Majikan) -  Contoh?

(Calon) - Contohnya kalau yg ada NG --> G besar (& beberapa contoh lain yg dia bg tp kite dh lupe ar...)

(Majikan) - kalau stakat ringkasan mcm tu saya pun boleh buat.  Buat ape saya amik pekerja utk bt kerja yg saya boleh buat...

(Calon) -  "member kite ni pun terdiam & terkejut dgn jawapan tu"

So korang fikir la kan...mane letaknye kami ni... sedih tau...
kite ni dh letak jawatan Setiausaha tu yg No 1 tapi kerja yg kite dpt ni adalah jawatan yg No 5... so ape yg kite nk bgtau... kite mmg sentiasa dpt yg last choice... biasenye yg last ni adalah jawatan yg kite sendiri tak tau nk letak ape lg... kandang2 kite main letak je... 

itulah dugaan kite antara Kerjaya, Minat & Cita2....
Kite hanye dapat Kerjaya yg bukan atas Minat @ Cita2...
Tapi kite korang jgn la igt kite tak bersyukur pulak... kite tetap bersyukur sbb kite dapat keje... xmcm setengah org tu blajar tinggi2 tapi still xde keje... Kite tetap bersyukur & kite anggap ini adalah dugaan dari Allah... Mane tau satu hari nnt dengan dugaan2 ini kite dapat gak capai cite2 kite kan... heheehhehe... dpt jd cikgu tadika pun jadilah sbb yg penting kite nk mengajar... itu je... hehehhee...
Ape pn korang doakan la ye... 

ok lah dh rase mengantuk & penat lak... ade rezeki & panjang umo boleh la kite update cite2 lain...


~~~<@

LovelyPinky


@>~~~

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Serabutnye.... :(

Alamak serabut btol kepale kite ni..... mcm ne nk ilangkan serabut ni ye.... BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Kehilangan Pinky

Nampaknye esk kite akan kehilangan pinky kesayangan.... Sedih nye.... Babai pinky lappy.... I will miss u.... Harap org yg nk tu jaga pinky aku lek lok ye..... BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

raya raya raya

Assalammualaikum... ✿◕‿◕) smua... Hari dh masuk raya ke 7... Isnin 5 September 2011.... kene keja la pulak.... Macam mana raya smua org thn ni meriah tak??? Kite pn meriah gak sbb smua family dapat berkumpul walaupun atwah mak dh xde... Tp alhamdulillah sbb smua happy....
CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...