KBBA

lazada

>

nuffnang

Makan....

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

Slamat malam...
Asyik slamat malam je kan...
hehehe...maklumlah siang keje...
wlupun keje gomen tp jgn igt senang tau...
dok kewangan ni sentiasa bz...
betol tak tipu...hehehehe..

Tadi igt nak jalan2 & window shopping
tp punya lah ramai manusia....
Maklum la nk Chinese New Year...
Dkt Jusco Kinta City mmg mostly chinese yg slalu shopping...

tapi sempat gak la makan
*
*
*
*


mmmm...sizzling mee utk Mr Hubby..


inilah Mr Hubby ku tersayang...suke sgt dgn sizzling mee...



ini pulak menu utk aku...Nasi Ayam Claypot...
seeeddddaaappp...


ini makanan sampingan kami berdua...
yong tau fu goreng...

erbb...Alhamdulillah...kenyang sudah...
hehehe...

~~~<@
LovelyPinky
@>~~~ 

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Design header Competition!

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)





Syarat2 nye senang jer..

1. Anda mesti seorang blogger
2. Anda mesti merupakan follower  Azizah Alwi
3. Anda mesti mempunyai alamat di Malaysia
4. Buat entry mengenai Creative header Competition!
5. Mesti letak banner creative header competition tu yer kat entry anda
dan linkkan ke blog ni
6. Kat sidebar pun, jgn lupa letak banner ni dan perlu linkkan juga
7. Tinggalkan link entry anda di komen box entry ini saje
8. Tag sorang kawan anda atau lebih terpulang pada anda.
9.Rekaan header blog terpulang kepada anda.Nak yang kecik,sederhana,besar macam gergasi pun x apa. Size terpulang kepada setiap individu yang terlibat.ngehehe.
10. Yang penting Kreatif dan authentic.X mau yang diciplak2..

Tarikh tutup 31 Januari 2011.
inilah hasilnye yg tak seberapa sbb xde idea sgt...
ape pn harap suke...hehehe




~~~<@
LovelyPinky
@>~~~ 



CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Sesekali Rindu Datang - Shamrin Fotograf feat. John Boy Nrg on Guitar (N...

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

Hari ini kan hari Ahad...so as usual...layan zas MELODI kat tv3...
ada stori pasal lagu terbaru yg Shamrin (Fotograf)
"Sesekali Rindu Datang"


Layan...Zasss...


~~~<@
LovelyPinky
@>~~~ 

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Rabbit Angora...

Assalammualaikum... ◕‿◕)

 Slamat Malam Smua 

Rabbit Angora???Korang pernah tengok tak???
Sebelum ni pernah gak tengok tapi tadi masa aku jalan2
dekat Gerbang Malam kat Ipoh ni
aku terjumpa org jual rabbit ni...
Ya Allah punya la besar 
tp sempat gak nk pegang...hehehe...

*
*
*
*
ini gamba contoh je la...
tp inilah warna minatang si Rabbit Angora yg ada td..


yg ni agak takut sikit sbb besar sgt td...


yg ini nmpak cute sgt masa org yg jual tu pegang td...

lpas ni kalo pegi lagi...nk amik gamba rabbit tu betol2...
td tak dpt nk amik sbb ramai la...
tp suke suke suke cangat....hehehe

~~~<@
LovelyPinky
@>~~~





CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Geemmoookkkk!!!!

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

Mmmm...nak ucap slamat pagi ke tgh hari ye...
Slamat pagi la sbb blum kul 12.00pm lagi...hehehe

Adddoooiiiiyyyaaiiii...
G.E.M.U.K
aku benci dgn perkataan tu...
tp aku tak boleh nafikan badan aku mmg dh semaking
G.E.M.O.K
aku tak nak jd mcm ni


mmmm...
macam ne nk buat ni???
TOOOLLLOONNNGGGG...

"Eyda@Haida@Aida
ko nak minta tolong kat sape ni???
hanye ko sendiri je yg boleh tolong"

tetiba hati aku berkata-kata mcm tu..hehehe
tp kalo korang ada petua kongsi la ngan aku gak ye...




~~~<@
LovelyPinky
@>~~~



CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Aduuhhh...Senggugut datang lagi...

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

Ha...zaman skrg ni ramai yg slalu kene penyakit ni stiap bulan kan...termasuk la eyda...tp itu dulu skrg tak lagi...
Petua yg Eyda nk kongsi ari ni ada kaitan la dgn penyakit ni....tp kene la amalkan...jgn skali buat lpas tu trus kata tak berkesan...

✿  ambil segenggam halia...korang tumbuk sampai lumat tau...lepas tu rendam dalam air suam...bila halia tu dh mendap ke bwah..korang  minum la air tu td...tp mcm biasa org dulu2 akan suruh kita baca selawat supaya lebih mujarab...


✿  lagi satu ni semasa period ~ korang minum air teh kelat...tp yg ini aku tak rasi sebab nnt aku kene sembelit pulak...hehehe..tp ada yg kata berkesan..



terpulang la pada korang nk cuba atau tidak ye...sbb halia tu org kata dia boleh melancarkan perjalanan darah...

ok lah selamat mencuba ye...


~~~<@


LovelyPinky


@>~~~

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

coNteSt kaMi pOsE cuMey

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

 Hari ni Haida nak join contest ni pulak...hehehe
dari blog 
Coretan Amni
Si Chommell...
◕‿◕)


Contest kami pose cumey......
Comey tak???
Ni pose Haida & anak2 buah haida...
Actually i ni Acu pd diaorg smua...
If ada antara yg baca ni lebih kurang sebaya diaorg
i fell free kalo ada jg yg nak panggil Acu...
hehehe..perangai je ada mcm budak2 skit...
So ini la pose cumey we all....
◕‿◕)



Tag utk 
Anak Buah Chommel
Acu

~~~<@
LovelyPinky
@>~~~

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Keris Lagenda - Perkhidmatan cuci rumah Door2Door

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

Hai smua...malam ni Haida rasa nak share sikit pasal bussines member Haida ni...Maklumlah zaman skarang ni ramai yg bekerja dan kadang2 kita tak de masa nk kemas-mengemas 100% kat umah kan...  so pada sesape yg penat nak memikirkan mcam ne nk kemas korang boleh la try jengok kat fb & blog member Haida ni ye...

Diaorg bt biz ni husband & wife tau...Member Haida ni name dia Warie & wife dia name Yana.. So kalo berminat korang boleh la intai2 biz diaorg ni...bila lagi...ini lah masenye kita tolong syarikat bumiputra...InsyaAllah tak nyesal punye...




~~~<@
LovelyPinky

@>~~~ 

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

The Best Header For Apezs

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

Tadi aku terbaca satu blog ni Aku is Aku dia kata dia masuk contest dari brother ni  Apezs....
Ini contest utuk buat Header utk blog dia...memandangkan aku nak mencuba...jom tengok hasilnye....

ini header asal dari Apezs tau...



Ha yang ini pulak yg aku create utk Apezs...

Apezs Shah, 
Untuk ucapan pertamanye dari kenalan baru...i dedicatekan header ni untuk Apezs.
Harap suke ye...sebagai tanda salam perkenalan...  
◕‿◕)


~~~<@
LovelyPinky
@>~~~

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Ibu K.E.J.A.M.... lagi penderitaan insan yg xberdosa...

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)




Smalam korang tgk tak berita pasal mak bunuh anak yg baru lahir tu...hari ni pun masih ada lg berita pasal ni.....sedih kan bila terbayang mcm ne dia tikam anak dia tu...nape la ada org yg senang sgt nak dapat anak tp di sia-siakan mcm tu...ada yg buang la...bunuh la...dera la...ishk..macam2...

Aku ni punya la sentiasa berdoa agar aku dikurniakan anak...maklumlah dh 3 thn kawin tp masih blm dikurniakan rezeki...tp kena la think positif...kalo nak ikutkan tension dgn org mmg la tension sbb kemana pun orang akan bertanya mana anak...tp pokok pangkal kene sabar n tenangkan diri...kalo tak rasenye mau je smua org yg berkata-kata tu kene sembur balik kot...hehehe....(jgn tak baik)



Apepun tekanan yg datang aku rasa kita kena la hadapi dgn rasional...kalo tak ini la jadinya...tikam anak sendiri...sbb tekanan la tu dtg skali dengan hasutan yg jahat....

Dulu org slalu kata tak de mak@ibu@mama@mummy or ape2 je yg korang panggil yg sanggup buat kejam pada anak sendiri...tapi itu DDDDDUUUUULLLLUUUUU..... Sekarang ni diaorg sanggup bt ape saje...kejam nye dia bila dia sanggup tikam anak & berlakon tak de ape2 yg jadi kan...nasib baik la anak dia yg tiga tahun tu tak ape2 kan...wahai manusia2 sekalian bawa2 lah berubah...baby tu tak berdosa pun....rasenye kalo tak nak skalipun anak tu...g la hantar kat mane2..paling tidak budak tu slamat....

~~~<@
LovelyPinky
@>~~~ 

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Share & like kat fb..

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

Mmmm...petang ni rasenye nk share mcm ne nk letak "share & like utk facebook"

jom try g kat sini....

tapi korang kene la cari benda ni dulu kat html tau...

data:post.body

pastu korang jgn lupe get code & copy code tu...then paste le kat bawah dia...

then copy yg ni plak...



ha..mcm ne dh siap??? so skrg dh boleh share kat fb dh...

~~~<@
LovelyPinky
@>~~~  

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Cartoon...Paberet...

Assalammualaikum... ✿◕‿◕)

Petang ni aku tak tau nk wat pe sbb mr hubby dh g keje...so skrg ni aku tgh layan tgk kartun....
1 yg aku x boley nk ubah smpai skrg ialah tgk kartun...ini antara kartun  paberet aku...hehehe...


My POOH!!!


My Hello Kitty!!!


My Minnie!!!

Hehehe...kalo org tgk umo aku ngan perangai aku mst org kata aku ni x matang...tp dh aku mmg suke tgk kartun so aku nk wat mcm ne kan...hehehe....
sebenarnya kalo korang nak tau tgk kartun ni adalah 1 terapi minda tau...tak la asyik tension je memanjang...kalo aku tension mst aku tgk kartun...

Anak buah aku yg sorang ni pulak dok sebok nk cari patung si Pocoyo tu...dia kata comel....
Emmmm...meyh tengok comel ke tidak...








Hihihihi...mula2 aku tgk mcm biase je...tapi bila dh lama2 mmg comelll jugak Si POCOYO ni....
ada la sikit2 poyo mcm anak buah aku jugak...huhuhu

nak kenal sape??? ini la budaknye...

Dah tgk???hehehe...Miss Pocoyo jgn mara ar...
Oklah dh masuk Maghrib ni...
Babai..

~~~<@
LovelyPinky
@>~~~ 

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

(◕‿◕✿ StoriMori dari lovelypinky.wordpress.... ✿◕‿◕)

 ✿◕‿◕) "Hari Q KKLW di INFRA"


















CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

StoriMori dari lovelypinky.wordpress.... ✿◕‿◕) "JHEOA Ipoh"

Tanggal 23 Julai aku dah mula keje kat JHEOA Perak/Kedah...
Alhamdulillah kat sini aku buat keje yang sama juga T&T tapi selain tu aku kena gak buat bil2 & panjar yang tak pernah aku pegang slama ni...kalau kat KKLW CC Mod yang buat tapi kat sini aku kene blaja benda yang baru...walau pun kat state dah tapi keje tetap banyak cuma bezanya aku tak la tension macam dulu...mana nak fikir family...mana nak fikir keje yang tension tu lagi...tapi kat sini macam2 elaun yang aku kena buat....tapi seronok...cuma rindu kat kawan-kawan KKLW.....

Kawan-2 kat sini pun best gak tapi majoriti senior ala2 K.Idah...hehe....tapi sempoiiiii....macam kat KKLW gak...
Ari ni tak tau nape aku terasa rindu lak kat kawan2 6 stooges aku dulu...maklumlah masuk sama2....kelam kabut pun sama2...terutama K.Ros...sama2 cari rumah...bila ingat2 balik sedih lak rasanya...  =...( =...( =..(
CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

StoriMori dari lovelypinky.wordpress.... ✿◕‿◕) "KaraOK"

Sementara nak tunggu husband aku datang amik aku...kiteorang sempat lagi g karaoke kat Alamanda....sepanjang aku dok Putrajaya ni la kali pertama aku g karaoke dengan member2 kewangan.....

Slide1



Slide2



Slide3



Slide4



Slide5



Slide6



glitterfy025521T488D30

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

StoriMori dari lovelypinky.wordpress.... ✿◕‿◕) "Pindah oh Pindah"

Tarikh 20 Julai adalah tarikh akhir aku keje kat Bahagian Kewangan KKLW.....Lepas ni aku kene g Jabatan Orang Asli la pulak...
Mula hidup baru...

kawan2 dkt KKLW tetap di ingatan....Kew sempoi.....like 1 family....walupun adakalanya sakit hati tapi K.Ros, Nad, Syu, Ma, Liza, Anis, Abul tetap jd kawan sejati sampai bila2.....cuma sedih tak de lg dengar kawan2 ni gaduh....hehehe kemeriah yang tak ternilai....

kini aku kena mula hidup baru aku bersama suami tersayang...sejak 1tahun 8bulan aku terpaksa jadi PJJ (pasangan jarak jauh) kini aku akan mulakan hidup baru aku sebagai seorang isteri....

my beloved frenz



ini antara orang2 yang paling glamer dkt Kew ni...hehe mana tak nye...memang ini je yang ada pun...huahaha...

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

StoriMori dari lovelypinky.wordpress.... ✿◕‿◕) "Lastday @KKLW Putrajaya"

Tanggal 20hb Julai lastday aku & ma kat KKLW sblm meneruskan kehidupan baru di tempat yang baru. Aku pindah ke JHEOA Perak/Kedah & Ma pulak pindah ke Kemas Kelantan...
Ini antara gambar koleksi yang aku ada yang lain tu tak dapat lagi sbb dekat camera orang lain.

kenangan meja terakhir aku..huhu

Inilah rupenye keadaan meja aku masa kat kewangan kklw dulu..bersepah..tu baru nampak sikit je blm tgk baucer2 aku yang kat dalam kotak....hehe...sape buat T&T mesti boleh pening selalu....tapi maybe org yang ganti aku kali ni lagi comited dgn keje tu...Nad cayok..cayok...

Aku, Syu & Ma

ni gambar aku ambil masa hari Jumaat lastday aku & ma...masa tu tak de orang kat ofis sebab ramai yang kua & g solat Jumaat...so dok la posing kat patry jap..lepas ni tak le lepak dah kat situ...

Posing dulu

posiing habis-habisan sebelum semua balik dari solat Jumaat...heheh

Anis v Anis

Budak ber 2 ni nama nye sama. 2 2 Anis... So sorang Anis Senior & sorang lagi Anis Junior.Budak ber 2 ni memang sama2 nakal...memang sesuai sangat nama diaorang ni sama...yang pink tu anis senior & yang sorang lagi tu mesti la Anis Junior...

Anak Didik Ku

Yang ni pulak Aiman & Anis Junior.  Sebelum aku pindah sempat gak la aku turunkan ilmu aku pada budak ber 2 ni....nasib baik budak2 ni cepat pick up..so senang aku nak ajar...harap2 ilmu yang aku turunkan tu berguna untuk diaorang...semoga dapat tolong nad & kak ros untuk memajukan lagi T&T yang sentiasa bermasalah tu....

control beb...

Ni kira semua tengah control ayu la sebab lepas ni semua nak buat nangis besar-besaran..huhuhu...  =...( =...( =...(

warga kew

Inilah geng aku kat KKLW ni..semuanye SEMPOI...

c mood

BAPAK OH BAPAK....

ni bapak kami semua dekat Kew...Penyeri kumbang yang tak berapa ramai kat Kew ni...hehehe...Walaupun namanya CC Chief tapi sempoy habis.....tak berkira langsung...

Yang paling best skali wife dia suka masak ikan bilis masak cili idup & ikan masak asam pedas..WOW!!! BEST GILER....

Ala rindunya masakan tu...

bos

Ni bos I dekat sana.  PSU aku Cik Syikin & SUB aku En. Man.

crying

Tibalah masa untuk MENANGS BERAMAI-RAMAI... HUUWAAAA.....

SEDIH BEB...NAK TINGGALKAN KAWAN2 YANG SPOTING MACAM DIAORANG NI...

nangis

nangis pun masih sempat nak posing....sedih ni la kawan baik aku dari mula2 masuk...sama2 masuk KKLW tapi sekarang semua dah berubah....

nad

ni adik aku yang paling manje...hehe...tengok tu suke nangis macam aku dulu2....ni aku dh tak de ni sape lak nak pujuk....kene cari pakwe ni...



syafiq

HEHE...sempat gak posing ngan C Syafiq ni...Ni la anak Kak Jamy....Rindu la nak kcau dia lagi...

durani

DURANI OH DURANI....

Ni dah mcam anak angkat aku dah ni...hehe tapi jangan salah sangka yang sebelah tu bukan bapak nye...Ni anak SULTAN...hehe

Jangan terkejut ni anak SULTAN SABAH tau...comeiiii....

akhir

BABAI KKLW....ni last punch card kami...huhu

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

StoriMori dari lovelypinky.wordpress.... ✿◕‿◕) "BTN Ulu Kenas"

Ini kenangan g BTN yang paling banyak tragedi dan kenangan best....Walaupun tak dapat nak ambil gambar time latihan dan dalam kelas tapi kira ok la jugak sebab dapat ambil gambar masa lastday nak balik...sebabnya sepanjang tempoh BTN ni tak le ada handphone n kamera....huhuhu sedih tu tak dapat nak tunjuk gambar kenangan turun menara dan hiking dekat gunung Bubu atau lebih dikenali Gunung mintak nyawa....

Memang sesuai dengan gelaran tu....masa nak sampai dekat puncak tu...aku dah rasa betul2 nak mintak nyawa...nasib baik ada sokongan dari ahli kumpulan yang sentiasa menyokong dari belakang....hehehe yang bestnye tak sangka Anis sanggup lap peluh aku....terharu la pulak...huhuhu.....selain aku yang nak mintak nyawa ada juga ahli kumpulan aku yang flat trus sebab dah pitam....tapi semangat setia kawan group aku memang tinggi dan akhirnya semua orang dapat bawa budak yang pengsan tu turun sampai ke garisan penamat....

sepanjang kursus ni betul2 menguji tahap kesabaran aku....sampai nak bergaduh pun ada...nasib baik lah jurulatih tu pandai sebab tak bagi bercakap dan jadi seolah-olah orang bisu...aku rasa kalau aku boleh bercakap mesti mulut aku dah fire budak2 yang buat aku marah masa tu...hehehe...baran jugak aku ni rupenye...


btn


Huhuhu


time to back

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...