KBBA

lazada

nuffnang

Welcome Note

     Asslammualaikum smua...memandangkan hari ni cuti so kali ni aku nk ajar buat benda ni pulak....


       Kali ni aku ajar mcm ne nk buat welcome note pulak...aku xtau le org lain sebut ape...tp aku lebih senang dgn sebut "welcome note"...korang perasan tak ada welcome note bila korang bukak je blog aku ni...haaaa...itu la yg aku maksudkan....

✿  1st korang Design ~>  Edit HTML ~> klik kat Expand Widget Templetes ~>     
    cari (Ctrl + f)  < /head> dekat edit HTML .  





✿  Copy (Ctrl + c) kod ni


< script languange='JavaScript'>alert("Holla....Slamat datang ke TalkToCayunkPinky...senang2kan diri be my follower ae...";);< /Script >< /head>


✿  Pastekan dekat atas  macam contoh kat bawah ni...tp korang jgn 
    lupa tukar la yg "Holla...Slamat datang ke...." tu ikut suke korang nk letak mcm ne pun tau...







Slamat mencuba...Peringatan...kalo korang dh buat tp tak jadi...korang kene ikut sebijik mcm dlm gambo ni tau...


~~~<@
LovelyPinky
@>~~~

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

No comments:

Post a Comment

Si Chommel kate ✿◕‿◕)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...