KBBA

lazada

>

nuffnang

inilah manusia...

Salam....sejak 2 menjak ni mcm ilang idea je nk update & create benda baru kat blog ni...tapi topik aku ari ni pasal sikap manusia...
aku pun tak tau knape manusia ada masanye bersikap mcm ni...
ini kisah seorang hamba Allah yg dulu nye aku slalu tolong...aku paham dia agak "senior" & adakalanye tak brape nk tau bab it...sebelum ni kebanyakkan keje dia pun org lain yg buat termasuklah aku...tp beberapa minggu yg lepas dia mula mencanangkan benda buruk pasal aku pd semua org...kononnye aku ni tak mau tolong dia dh...org muda ni dh tak hormat org tua...tp benda tu sikit je puncanye...dia cuma berpunca bila HQ aku minta laporan & mslhnye aku sndiri tak tau mcm ne nk cari laporan tu dr mane sbb jabatan yg slalu kuakan benda ni dh tak hntr manual lg...
tapi hanya disebabkan aku tak tau nk cr mcm mane...trus dicanang nye kat smua org yg "org muda dh tak nak tolong dia...mentang2 dia tua xde sape nak ajar..." sedangkan slama ni sape yg tolong dia.....
Sabtu baru2 ni pulak aku ot dgn member aku...tak sangka dia pun ada jg aritu...kebetulan radio tu aku bukak kuat skit...rupe2 dia tak tahan nk dengar kononnye radio tu terlalu kuat...maka bermulalah ari isnin di opis....dia xkua makan kononnye tak lalu nk mkan sbb ari sabtu tu kami bukak radio kuat2 sgt...tp ape kene mengene sampai ke ari senin pun nk effect....justeru lagi sekali lah bermulanye canang mencanang cerita yg palsu & +++kami dikatakan .....
"BUDAK MUDA KURANG AJAR"
tapi kalaulah aku ada rakam keadaan masa tu nk je aku tunjuk balik yg sbenarnya dia tension bila dia xdpt nk buka radio klasik dia tu sekuat hati dia mcm yg slalu dia buat...kalau nk diikutkan hari2 dia bukak radio klasik dia tu sekuat hati dia...lgpun ari sabtu tu dia & anak dia pun buka radio gak...so fikirlah mane satu dia nk dengar....
wahai akak...slama ni aku hormat ko...tp tak sangka ini yg aku dpt balik...ape hak dia nk kata aku ni kurang ajar & cuba terangkan dekat mane kurang ajar & kepala angin aku...
kalau ye pun tak suke fikir la balik sebelum ni sape yg byk tolong...sejak Am tak de sape yg tolong bt fomat smua...masa ko susah nk g kwsp sape yg teman...nk tukar PC pun fikirlah sape pulak yang tolong angkat & pasang balik PC tu...bila monitor dh tak ok...sape pulak yg tukar balik monitor tu...ape igt desktop & monitor tu ringan????aku ni blum beranak lagi kalo nk difikirkan xsior aku nk tolong...boleh jatuh rahim angkat benda2 brat ni...
kalo nk diungkit 7 hari 7 malam pn tak habis...but aku betol2 disapointed dgn sikap dia yg tak mau nk mengaku salah dia....& lebih sakit hati bila dia mencanang cerita yg tak betul & org yg dgr pulak pecaya je....
Ya Allah aku mohon kau bukakan lah mata dia & tutuplah mulutnya dari mencanang cerita yg buruk pasal org.....

CAKAP-CAKAP MRS KEPINK

No comments:

Post a Comment

Si Chommel kate ✿◕‿◕)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...